1 av 3
2 av 3
3 av 3

"Har du papper?"

Tisdagen är avverkad. Lyckades efter många om och men ta mig till "rätt" skatteverk och adressändra. Tydligen kan man inte göra det på alla skatteverk. Men det tycker de inte är kul att informera om på deras hemsida. Känns som om de anstränger sig för att man ska tycka illa om dom. När jag kom till skatteverket på söder fick jag en liten utprintad skitlapp någon screen-kopierat från google maps och inte ens besvärat sig att ta pek-markören av bilden innan de kopierat den. "Gå dit." ska den såklart bittra tanten, snörpte på munnen och suckade mig i ansiktet.

Sen drog jag till gymmet. Min plan var ju att jag skulle vara snygga tjejen på gymmet. Det gick sådär. Jag hade glömt mitt träningslinne och fick träna i mitt vanliga linne. Sen skulle jag sörpla i mig lite vatten. Lite lätt sådär bara. Inte halsa. Klunka lite försiktigt bara. Snyggt. Dricka snyggt.

Såklart hade jag glömt skruva åt hatten på flaskan och häller halva innehållet över mig själv framför en medelålders arabisk man som kollar på mig som en mamma tittar på sitt barn när hon sagt till det 10000 ggr men det fortfarande inte lyder. "Har du papper?" frågar han och suckar, precis som om det skulle vara något obligatoriskt. Jo! Jag går alltid runt med en toalettrulle under armen på gymmet! Men just idag lämnade jag den i skåpet. Jag skrattar högt åt mig själv och visar den stora fläcken för de andra som försöker komma förbi i trappan. "Haha! Jag glömde skruva på korken!" De rynkar ögonbrynen och tittar besvärat på mig medan de passerar. Så gör man tydligen inte på Östermalm.  Jag går och torkar mig själv fnittrandes med hårtorken inne hos tjejernas. Sen går jag ut igen. Men glömmer bort att skruva åt korken. Och gör exakt samma sak igen. Haha. Humor.

Låt oss hoppas att jag är mindre klantig imorgon så jag slipper besvära alla perfekta människor på gymmet.

Faye

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".