1 av 3
From Solna with love...
2 av 3
Bojan & Dejan laddar för nyår - Ziveli, nazdravlje (vatten i glaset)
3 av 3
Bojan & Suzana

Metropol Nu onsdag 13/1 om fusk och serbiskt nyår

Dejan stack iväg till Solna och hookade upp med några serber som ikväll firar serbiskt nyår. Allt var i ordning med ingenting var under kontroll. Det var massa strul inför festen (vakterna lämnade sen återbud, stolar och bord hade inte kommit i tid och en av bilarna som skulle transportera all mat och dryck la av) men stämningen var på topp. Inte ens en arg Solna-bor som inte gillat Dejans parkering kunde förstöra festen.

Suzana Tatic berättade om att en serbisk nyårsafton självklart inte kunde firas utan Bregovic-musik. Vi körde både Gas Gas och Kalasnjikov...

I studion snackade Rasmus och Sepideh om fusk. Hur mycket är det OK och när är det OK att fuska? Frågor som många Metropol-lyssnare ville vara med och tycka till om.

"shue i vårat klassrum så finns det en stor anslagstavla på höger långsida:) jag brukar plasera mig längst med den tavlan och sätta upp en liten fusklapp bland alla papper som redan sitter på anslagstavlan så kan men ta en liten titt på lappen då och då om det är något man inte kan /Larre:)"

"brukar inte fuska men minns när jag gjorde det och torska. Var rädd som fan för vad min mamma skulle säga, tänkte nu jävlar kommer min galna rumänska mamma bli sur. Och det blev hon, för att jag torska. Hon tycke jag var dum som inte gjorde det bättre:-) stefan taxichaufför nr 1"

"Haha har ni aldrig kört den att man skriver på sudd? Eller typ på linjalen? Dom brukade vi köra.. Ett år under högstadiet så läckte nationella provet i matte ut och det spred sig som löpeld.. Första delen så hann vi fuska men när andra delen läckte så var lärarna förbereda, så de hade gjort ett nytt.. Haha/ Lucia"

"Gott nytt på er i studion. Hjälpte en vän på ett matteprov en gång. Jag skrev de rätta svaren löst med blyertspenna. Han skulle sudda ut svaren vartefter han hade skrivit de rätta uträkningarna med sin handstil. Men han suddade ut alla svaren med en gång så han inte kunde se va d stod. Snacka om sveriges sämsta fuskare. Mvh n"

"Ni har fuskat senast idag! Ni läste inte hela mitt sms, vill lyssna på afasi med 1990 nånting. Mvh fuskkungen"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".