1 av 2
Gustaf, Aida & Basar var här och tyckte till
2 av 2
Haiti 14.Januari 2010 / Foto:Scanpix

Metropol Nu torsdag 14/1 om hjälpinsatser i Haiti och stockholmare som tycker till

Nu har hjälpen börjat komma fram till Haiti, men det är fortfarande svårt att veta exakt hur många som har drabbats av den massiva jordbävningen. Det är svårt att få tag på folk i landet, telefonerna fungerar inte som och bara en sak är säker: akuthjälp behövs! Idag pratade vi med Pia Stavås Meier från Plan International som sitter i Panama och samordnar hennes organisations hjälpinsatser.

Vill du hjälpa till så är det pengar som gäller. Glöm kläder eller någon annan form av insamling, nu är det pengar som behövs säger Pia Stavås Meier. Hon menar att situationen kräver massiva hjälpinsatser.

Förutom det var det idag dags att prata om veckan med folk som älskar att tycka till. Gustaf, Aida och Basar var här och pratade bland annat om fusk, könskvotering och stöldgods. Självklart fick vi in den kommentarer.

"angående häleri! Man kan få UPP TILL 2års fängelse de flesta får böter! Som köpare har man en skyldighet att undersöka ifall varan är stulen! Speciellt ifall varan är väldigt billig. Mvh polisstudenter"

"Fuska är FEGT ! Helt ok att tycka att ett ämne är onödigt, att inte ha lust att lära sig det, men då ska man stå för det. Varför vill man då kunna visa upp ett resultat som inte visar vad man tycker? /Katarina"

"Fuska med ansvar och positiv särbehandling in my ass."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".