Att stanna eller inte stanna

Sitter här i mitt vardagsrum och funderar. Funderar på vad jag ska skriva om idag och medans jag gör det lyssnar jag på musik från vår del av Peru. Det är musik som får mig att tänka på min barndom och på Peru.

Jag kommer mycket tydligt ihåg att när jag var yngre så tyckte jag att mina föräldrar var jobbiga när de skulle prata spanska med oss hela tiden, eller få oss att lyssna på denna musik eller att också få oss att äta peruansk mat. Varför kunde vi inte vara som alla andra och äta köttbullar med makaroner?! Men idag är jag YTTERST tacksam över det faktumet att jag faktiskt kan prata spanska, älskar peruansk musik och att jag faktiskt kan laga en grym ceviche.

Ceviche är för er som inte vet, typ en fisksallad som är marinerad i limejuice. Den innehåller fisk(såklart,haha), lök, selleri, chilli och en massa lime. Man äter den med sötpotatis och rostad majs. Det är otroligt gott, och dressing som blir över är en otroligt bra medicin mot baksmälla! Alla dessa saker är jag otroligt glad över att jag har lärt mig. På så sätt är jag inte helt lost när jag åker till Peru.

Nu ska jag lägga mig på golvet och räta ut min rygg!

Lucia

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".