1 av 5
Rasmus och Nougie fixar Metropol Ute!
2 av 5
Damn! Svante Lodén och Erik Hjärpe.
3 av 5
Ras Udo, Lelle, Ismail och CheLuz i Slag Från Hjärtat.
4 av 5
Ismail, CheLuz och Rasmus i sändning.
5 av 5
DJ Erykah höll koll på att vi skötte oss!

Metropol Ute 22/1

Vi, alltså Rasmus och Nougie, hängde som vanligt i fredagsminglet och fick besök av dom som tar hand om bizniz den här helgen:

Tropicopop Don Dadan Thomas Gylling kom förbi med dottern och kollegan DJ Erykah. Dom berättade att allt inträde från helgens klubb Barracuda går till Haiti-hjälp. Och tillsammans spelade vi massor av Haitimusik, från Digital Express till Wyclef Jean!

Sen kom reggaekollektivet Slag Från Hjärtat, i alla fall fyra av dom nio, med sin debutskiva helt rykande färsk. Det blev en lektion i kärlek med bandet som lyckas förena alla åldrar och delar av stan. Och som har två livespelningar i Stockholm den närmaste veckan.

Och så kom två av frontfigurerna i Damn! och berättade hur nice det är att vara Timbuktus kompband, hur dom håller koll på alla projekt dom har på gång och att kommande skivan är influerad av det lilla fattiga afrikanska landet Malawi. Svante Lodén och Erik Hjärpe!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".