Civilkurage

Jag är inte världens mest klyftigaste grabb men även jag vet ett och annat.

Man behöver inte utbilda sig till att bete sig som en männniska, civilkurage är något vi alla behöver förbättra på, agera som förebilder och ta hand om våra äldre. Hur många ger sina platser till dem äldre i tunnelbanan när det är fullt? inte många eller hur, men några gör det. Men det är inte det jag vill komma fram till, jag är frustrerad som fan, jag var och diskutera med några äldre som jobbar med ungdomarna i Rinkeby och dem sitter löst pga politiker och byråkratin.

Det jag blir mest arg över är dem här kostymnissarna som sitter på stora summor men inte vill bidra när det kommer till ungdomsfrågan. Järva fältet har store bekymmer när det gäller äldreverksamheten, ungdomarna som går i skolan upp till högstadiet har det bra för deras gårdar är öppna minst 4 gånger i veckan. De äldre grabbarna har ingenstans att ta vägen och det resulterar till att de hänger i centrum eller i en port. Det är för få äldre som bryr sig om kidsen så istället för att ungarna gör något bra så slutar det med att de busar, och det är inte för att de vill det utan de gör det för att det det knappt finns några andra fritids aktiviteter med äldre personer som är engerade..

Och nu kommer vi fram till civilkurage. Vi har fältassistenter, ungdomsvärdar, poliser, patrullerande föräldrar och Äldre män från mosken som patrullerar på helgerna, det är bara fältare och poliser som har studerat det dem jobbar med, men tyvärr av egen erfarenhet så är det just dem som har mest talan men gör inte så mycket för folket. Jag säger inte att alla är dåliga, jag växte upp i orten, att skrika FTP och hata socialen låg i mina gener utan att veta varför, men efter att ha arbetat uta på fältet och fått se med egna ögon hur situationen verkligen ser ut, och man har fått lära känna vissa poliser och ser hur de behandlar och blir behandlade så börjar man tänka annorlunda och det finns bra poliser men tyvärr så är de dåliga majoriteten och när det gäller soc så tycker jag fortfarande att alla är jävligt dåliga på att göra sitt jobb.

Så till alla där ute som ska bli framtida socionomer eller poliser snälla check your self before you wreck your self, inte för er skull gör det för dem ni ska jobba för oavsett vart dem kommer ifrån eller vart de är på väg, erat bemöttande kan faktiskt se till att dem kommer dit dem vill. Det krävs ingen utbildning för att vara en god förebild till våra framtida förebilder.

Tupac kunde inte säga det bättre.

[Chorus]

And if I choose to ride
Thuggin' till the day I die
(Nobody)
Cause they don't give a fuck about us
But when I start to rise
A hero in they children's eyes
Now they give a fuck about us
And if I choose to ride
Thuggin' till the day
I die Nobody gives a fuck about us
But when I start to rise
A hero in they children's eyes
Now they give a fuck about us

Aladin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".