Alby!

Mycket som händer i Alby just nu. Ni kanske har hört på nyheterna eller läst i tidningarna om att någon går runt och skjuter folk i benen och sedan blir man rånad. Det låter hemskt.

Det värsta är att enligt polisen så är offrerna unga killar mellan 18-25 år. Hmm.. Ska jag behöva oroa mig då när jag går ut på natten med Lola på promenad?

Sjkutningarna har illafall lett till att nu cirkulerar det poliser på natten och här om dan när jag var ute med Lola så träffar vi på en polisbil. Jag känner direkt på mig att jag kommer bli stoppad, dels för att jag är så stor, ser kanske lite farligt ut och gå runt med en hund som många är rädda för. Precis det händer att vi blir stoppade och det var två kvinnliga poliser som undrar vad vi gör ute så här sent. Lola blir jätte glad när hon ser poliserna att hon ville bara hoppa på bilen och hälsa. Hon som körde bilen hoppar av för att hälsa på Lola och då händer det... Det gick inte ens en sekund och Lola hade hoppat in i polisbilen och satt och slicka i ansikte den andra poliskvinnan. Jag blev så nervös att jag kunde se mig framför bilden att jag kommer hem utan Lola och jag måste förklara för frugan att vi måste hämta Lola i polisstationen, att vår hund hon åkte fast.. Men det blev inte så som tur, jag bad om ursäkt för poliserna och det var helt lungt. Båda poliserna älskade hundar som tur.

Jag tittade på Lola, jag såg hennes tunga ute, det vill säga att hon var glad och vi fortsatte vår promenad i den kalla kyliga Alby.

Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista