Underbara Tarapoto!

Den här bilden i Januari 2008 i den staden där jag är född i Peru. Ser ni det där leendet? Det där är ett riktigt leende som kommer från djupet av hjärtat. Den kvällen hade jag och min syster varit ute och käkat med en utav våra tios. Rättare sagt vår tio Lucho som är min pappas kusin och han tvingade upp mig på en liten scen för att ta en lite småtöntig turist bild framför den enorma granen som fanns i stadens Plaza de Armas, vilket är typ som stadsen stortorg eller vad man ska säga.

Men i den stunden mådde jag så HIMLA bra. Det var solen, alla underbara släktingar och vänner, maten och naturen. Det är liksom känslan. Känslan av att landa i Lima. När du tar det första klivet ut ur flygplanet och känner lukten av Lima. För Lima har en speciell lukt. Det är som typ en blanding av avgaser, fukt, folkmassor och mat. Äsch det går inte att beskriva, men det lugnet jag får när jag kliver av planet. Trots att Lima säkert är en av det stökigare städerna i världen så får jag ett helt sjukt lugn i kroppen.

Och ännu värre blir det när jag landar i min hemstad. Den extrema värmexplotionen. Jag är nämligen född i en stad som ligger i Amazonasområdet och där är det varmt året om. Så när jag ser snöovädret vill jag bara hoppa på första bästa flyg till Lima och komma tillbaka först i April eller Maj.

Men en resa är planerad till i december då min vackra och starka mormor fyller 90 år. Älskade fina mormor Laura med världens finaste namn. Nu ska jag hjälpa min mamma att laga peruansk chorizo med matbanan och cassava(yuca), yuuuummie! Ha en fin kväll

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".