Daddy dearest!

Jag satt och bläddrade igenom mitt fotoalbum för en stund sen, då jag ska börja packa mina saker. Som jag nämnt innan flyttar jag hem till mina föräldrar igen om någon vecka eller så. Och jag har ett fotoalbum som är stort, rosa, plastigt och fullt med klistermärken. Jag gillade nämligen att pimpa mitt fotoalbum back in the day. Det är Lejonkungen klistermärken blandat med en Peruansk vapensköld (haha!), bokstäver som bildar mitt namn och annat plotter. Där har jag bilder från det att jag föddes fram tills den sommaren då jag började högstadiet. Skulle haft med mer men det fick liksom inte plats. Jag har försökt trycka ner plastfickor där i men det går liksom inte. Albumet sa ifrån tillslut.

Jag hittade där lite bilder på mig, mig med olika släktingar, mig badandes, mig skuttandes, mig sovandes med en stoor kycklignbit i handen, mig lekandes, mig bärandes på små syskon, mig på första cykeln, mig i Sverige, jaa ni fattar helt enkelt. Sen såg jag också bilder på mina föräldrar. Men den som ska få uppmärksamheten idag är min kära pappa. Vi tackar ofta vår mamma för allt hon gjort och klarat av. Och pappa är ofta den första som lyfter fram mamma och som berömmer henne. Men han är absolut inte den som lägger någon som helst uppmärksamhet på sig själv. Och jag tycker att han förtjänar all uppskattning i denna värld. Under hela min uppväxt har han haft väldigt mycket tålamod med alla sina barn. Eller alla, han har bara tre. Men han har alltid haft väldigt mycket tålamod med oss.

Han är den som alltid hittade på nya smeknamn till oss, hittade på små låtar och sagor bara för oss. Han lärde oss att läsa och cykla. När vi hade träningar eller skoldiscon så var det utan tvekan alltid han som kom och hämtade oss. Han frågade hur vi hade haft det utan att vara för pushig. Och när vi betett oss dåligt eller gjort dumma saker har hans metod ALLTID varit den att man tar ett lugnt och sansat snack först. Vilket inte är så lätt med tre otroligt hetsiga, temperamentsfulla och känslomässiga berg och dalbanor till tjejer/kvinnor i familjen (inte för att brorsan är ett undantag men han håller sitt cool lite längre än mig, mamma och syrran). Han har lärt oss vikten av moral, medkänsla och solidaritet. Han är också den som satt igång våra hjärnor med disktutioner om allt från världspolitik till enkla men kluriga gåtor vid matbordet. Samtidigt som han drar sina extremt torra skämt som bara han skrattar åt. Han är vårt mänskliga uppslagsverk och han är en väldigt kunnig människa.

Men viktigare än allt annat har han varit en bra pappa, en pappa som funnits där och som har varit snäll men också som satt gränser när det behövts. Alla människor som har äran att träffa honom och ha honom i sitt liv borde vara tacksamma. För finare människa blir svårt att hitta.. För att jag att du älskar den här låten men också för att den påminner dig om din bästa dotter, haha. (Victoria, börja inte hata nu <3)

P.S. Pappa jag vet att du läser detta, säkert inne på ditt kontor på Introduktionsenheten i Huddinge och jag hoppas att jag fick dig att åtminstone fälla en LITEN tår, moahaha!D.S.

Lucia

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".