1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Vi sex har vunnit!

På måndagen utsågs tre nya metropoliter och på tisdagen tre till, till vår blogg. Hela våren kommer du kunna följa de här metropoliternas liv och tankar.
Uttagningarna var stenhårda: först skulle man skicka ett sms med en spaning från hemmakvarteren som skulle skapa nyfikenhet. Sen skulle en radioberättelse på en minut skapas - storyn om "en underbar dag i mitt liv". Dessutom ett uppdrag i direktsändning. Och som grädde på moset: lyssnarna fick vara med och avgöra. Vi på Metropol skulle charmas.
Och summa summarum: Här är de metropoliter som har vunnit!


Valentina Coronado Cuevas.  En hopplös förortsromantiker med huvudet på skaft. Gillar att gosa med hunden och med flickvännen.

Deniz Özdamar. Uppväxt bland slynglar och pretty boys i Täby. Gillar basket och att göra affärer. En riktigt social hustler.



Rebecka Prentell. Glutenintolerant, och jobbar med att informera om det. Bor i Märsta där hon ser tågen vända, dansar salsa och färgar gärna håret blont. Blondes have more fun?


Emma Ikekwe. Ren glamourama från Norsborg! Inte fyllda arton år men snart så... Gillar Norsborg för att hela världen finns där. Men sitter gärna i morfars hammock också, då gäller det att sila språket. En lyssnarfavorit!


Nathaniel Contardo. Nybörjare i Stockholm, från Umeå. Satsar på ett liv inom teater, musik och varför inte radio? Sysslar med tusen jobb just nu, skottar tak bland annat. Bor vid Zinken och gillar Söder förstås.


Sandra Samir. En riktig fin prinsessa från Hallonbergen. Jobbar i pappas deli, älskar att laga mat, att vara med killen och tänker sig en framtid inom hudvård. Har gått igenom både tuffa tider och världens romantik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".