Chile

Så här ser det ut hemma hos mig just nu. Jag sitter med TV:n på, TV Chile som huvudbild och CNN i PiP funktion (Picture in Picture). Datorn är på, Facebook online, Msn online, Twitter online och med 2 mobiler i högsta hugg. Vi är många som försöker hjälpa till från Sverige med bland annat hjälpa genom kommunikationen genom Twitter och annan media. Folk i Chile vill höra av sig till Sverige också och vi hjälps åt.

Mina familj och även min frus familj mår bra. Vi har inte haft någon direkt kontakt än, men genom andra grannar och bekanta har vi fått reda att alla mår bra förutom att alla är rädda eftersom det råder totalt kaos i Chile med bland annat en massa efterskalver.

Chile är i spillror. 1,5 miljoner hem har förstörts efter naturkataftrofen. Det råder totalt kaos på gaturna att flera städer har fått införa utegångsförbud. Jag har hört så många otroliga historier idag att mina ögon blir tårfyllda direkt. Folk som överlevde fall från flera våningar upp, andra som har grävt sig fram själv genom rasmassorna och döds siffran stiger sakta och sakta för varje dag.

Mina tankar går till Chile!

Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista