1 av 5
2 av 5
Kristian Riffo gör en insats för Chile!
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Metropol Nu tisdag 2/3 om Maluca & Paul Devro, Metropoliter och Chilemanifestationen

I Metropol Nu idag fick vi besök av New York-artisten Maluca - en tjej som blandar karribiska stilar som merengue och bachata med hiphop och klubbiga beats. Hon berättade om samarbeten med svenska artister som Miguel (fd Tristes Tigres, nu Muñeca sistem) och Basutbudet. Och om hur hon blev upptäckt på en karaokebar!

Hon hade med sig DJ-kompisen Paul Devro också som ligger på producenten Diplos skivbolag. Paul snackade om sin passion för att hitta musik från olika delar av världen och få klubbarna av svettas till den.

I programmet var också praktikanten Gurgin med från Sergels Torg inför kvällens manifestation. Det handlar om att supporta chile efter jordbävningen. Gurgin pratade med initiativtagaren Kristian Riffo.

Och så utsågs dom tre sista metropoliterna. Nu är alla tio klara. Under veckan kommer dom sista att sätta igång med sina bloggar här på vår hemsida! Dom tre sista blev:

Rebecka Pentrell som vet var tågen vänder. I Märsta. Och hon vet också att när en kille orkar åka hela vägen hem till henne är det äkta kärlek. Rebecka kommer att ge oss koll på sina kvarter och livet som glutenallergiker.

Deniz Özdamar, hustler från Täby. Han drar sig inte för att fuska smart när det behövs. Han är inte heller rädd för fest. Och han har lovat att ta över typ hela internet med sin blogg här på Metropol.

Valentina Cuevas från Alby. Hon har gift sig med en snubbe i Gambia, sen skiljt sig och idag har hon en flickvän i Salem. Valentina är beredd att outa allt och lovar att vara lika impulsiv i text som i verkligheten!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista