Den om kaffebönorna

Hör på nyheterna om sojabönorna som skördar livet på de som skördar bönorna. Är det ödets ironi? Så tänker jag på mina egna bönor, de jag inte kan starta dagen utan - kaffebönorna. Hur mår de stackare som skördar dessa för att jag ska kunna starta dagen på rätt sätt? Men kaffet är gott med en skvätt mjölk och jag använder det som bränsle på min färd framåt i livet. Bekymerslös. Så snabbt glömmer vi och rusar vidare - till något helt annat.

Jag som börjar min blogg med en tung tanke till er alla heter Rebecka. Jag bor i Märsta och trivs förvånansvärt bra med det. Det finns ett liv utanför tullarna! Mitt fyller jag med jobb, teater, spel och kärlek. I mitt hem käkar vi glutenfri pasta bolognese framför tv:n, helst när serier som How I met your mother, Big bang theory eller Better off Ted fyller tablån. Just nu peppar jag inför lördagens premiär i Örebro av teaterföreställningen jag producerat kostym och mask till och jag fasar inför att behöva gå till frisören i nästa vecka. Men mer om det imorgon!

Så om du är som de flesta andra stockholmare och helt enkelt tycker det är på tok för långt till Märsta för en visit - lugn. Jag håller koll på dessa kvarter åt dig från och med nu.

Au revoir!

Rebecka

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista