Mer om Rebecka

Namn: Rebecka Prentell

Bor: I Märsta. Jag hade inte bott här länge innan jag förstog vad det bästa var med att bo utanför tullarna, långt från rusningstrafik och stress. Jag var precis nyinflyttad när jag en dag kom ut från mataffären med nyhandlade varor i en kasse. Utanför står ett gäng ungdomar: "Ha en bra dag!" ropar en av dem efter mig. Vad vill de? Slå ner mig och stjäla kycklingfileerna jag har i påsen? Jag skyndar mig därifrån. Senare förstår jag att Märsta är ett sånt ställe där där man småpratar med kassörskan i affären, hälsar på brevbäraren och "ha en bra dag" betyder just ha en bra dag.

Metropol för mig: Kanalen som gör min radio glad.

Jag bloggar om: Märsta och att försöka känna mig som hemma i Stockholm som nyinflyttad dalkulla. Om att vara jag: en nördig tjej med ett hjärta som slår för kulturen och politiken. Om personer jag möter, platser jag besöker och tankarna jag tänker. Om att förändra världen och samtidigt låta sig förändras av den.

Jag är som bäst när jag: Fått i mig morgonkaffet och solen skiner.

Musiksmak: I min playlist trängs Edith Piaf med Flaming Lips. Utrymme finns även för Patrick Wolf, Louis Armstrong och Chopin. Jazz med rödvin och gott sällskap, klassiskt till tentapluggandet och inför utgång finns bara en låt: Funky Town med Lipps Inc.

Min favoritplats i Stockholm: 5:e bänk i Stora scenens salong på Stadsteatern.

Vill jag helst ta en fika med: Chuck Norris

Då skulle jag fråga: Du frågar inte Chuck Norris, han frågar dig och han vet redan allt du vet. Han har som bekant räknat till oändligheten två gånger. Men det finns ingenting häftigare än att fika med Chuck Norris, förutom Chuck Norris.

Om jag fick ändra något i Stockholm: Då skulle jag starta en klädrevolution. Med risk för att låta som någons mamma, men hur tänker vi egentligen? Nej: långkalsonger till alla stackars tjejer med kort kjol i minusgraderna, goretexjackor till tanterna i minkpäls och rejäla skor till alla oss stackare som traskar runt i högklackat i snömodden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista