Mer om Lucia

Namn: Lucia Ramirez Tuesta

Bor: I Bredäng och det bästa med att bo där är blandningen av sköna människor och nationaliteter!

Metropol för mig är: Den radiostationen som är bäst! Som spelar den bästa blandningen av kommersiell musik och mindre känd världsmusik!

Jag bloggar om: Min vardag, mina vänner (juggarna bl.a), utekvällar, Bredäng, Peru och allt annat mellan himmel och jord!

Jag är som bäst när jag: Har en massa underbara människor omkring som förgyller min vardag och är positiva! Och när jag fått sova, dricka ordentligt med vatten och ätit en god ceviche!

Musiksmak: Allt och då menar jag verkligen allt. Men jag är just nu i en period då jag lyssnar mycket på soul, en hel del gammal new jack swing och peruansk cumbia.

Min favoritplats i Stockholm: Johannesdal i Vårberg. Så otroligt vackert bland klipporna och vattnet. Fantastiskt! Alternativt Fjällgatan, som är den perfekt utsiktsplatsen. Du ser mer eller mindre hela Stockholm och du kan där se hur vacker vår stad egentligen är. Särskilt på sommaren när det är soligt. Det finns lite glassbarer och cafén där, sätt dig och njut av denna underbara stad!

Vill jag helst ta en fika med: Timbuktu

Då skulle jag fråga: Hur han fått sitt politiska och med mänskliga engagemang. Och sen skulle jag vilja mäta mig med honom för att se vem som är längst!

Om jag fick ändra något i Stockholm, då skulle jag: Vädret?! Tyvärr kan jag inte ändra på vädret men jag skulle vilja att människor var trevligare och log mer mot varandra. Sluta knuffa på varandra utan att be om ursäkt och ge den som sitter framför dig i tunnelbanan ett leende!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista