Teleton

Var uppe tidigt idag dels för att jag ska jobba lite idag och sen ville jag titta lite på Teleton på chilenska kanalen TV Chile. Teleton är ett årligt evenemang som sänds genom TV och radiosändningar på 24 timmar. Det är avsett att samla in pengar för att hjälpa till barn i olika rehabiliterings center och för barn med olika funktionshinder. Oftast visas Teleton i Chile i början på december varje år. Men just nu har man insatt en extra Teleton för alla drabbade i jordbävningen. Den ska pågå i 24 timmar. Började igår 22:00 (02:00 svensktid) och kommer att avslutas idag 22:00 (02:00 svensktid). Målet är att samla 15.000.000.000 miljoner pesos. Man har döpt galan till "Chile ayuda a Chile" som betyder "Chile hjälper Chile". Självklart får massor med andra länder lämna sina bidrag också men Chile folket är så otroligt starka människor att de vill hjälpa varandra på alla möjliga sätt.

Under Teleton programmet så kan man se kända tv profiler som programledare och samtidigt massor med kända nationella artister och även internationella artister som uppträder och uppmanar folket att skänka pengar. För er som vill se programmet live så kan man följa det på www.chileayudaachile.cl eller för er som har Comhem hemma så bidrar Comhem under den här tiden genom att erbjuda chilenska kanalen gratis till alla. Ni hittar kanalen på plats 178.

Jag och Lola är med och stödjer Chile och uppmanar er alla också att stödja Chile!

Nu ska jag fortsätta jobba lite till samtidigt som jag följer Teleton!

Fuerza Chile!

Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista