Att bli äldre...

Jag fyller 20 mars 23 år. Så gammal jag blivit. För er som inte känner mig så ska ni veta att jag har hunnit med en del som andra 23 åringar inte gjort. Jag är redan gift t.ex. En arbetskamrat säger att jag har mer vuxenpoäng än någon annan 23 åring. Det roliga var att jag gjorde ett sådant test på nätet och blev 35 år. Är det bra eller dåligt? Jag tror att allt det här med att bli äldre handlar om egna och andras förväntningar. Vi får ju ständigt höra om det här i samhället. Kanske har det med kulturen att göra? För att i många länder betyder gammalt att ha mer styrka. Att äldre människor har en otroligt styrka inom sig då man har levt igenom mycket mer än andra men i Sverige kopplas man äldre till något trött, oförmögen till arbete, tråkiga människor, ensamma, isolerade och mindre värda. Det kanske är kulturen som avgör vad att bli äldre ska betyda för folk.Jag menar många unga i min åldern, vad gör de på helger alltid? Festar och  drycker? Jag vill inte dra in alla 23 åringar över samma kant men de flesta lever så. De flesta pluggar , lever kanske med sina föräldrar fortfarande och festar sönder sig varje fredag och lördag och ibland onsdagar och på söndagar är man alltid bakis framför datorn eller TV. Jag brukar också ha kul då och då men inte lika oftast och det är för att jag inte tycker om det länge så mycket som förr. Förr så kunde jag också leva så, jag kommer ihåg när jag drack mig ihjäl med Absynthe hemma hos min svägerska men det får bli ämne till ett nytt inlägg om Absynthe drickande.
Jag har som sagt blivit en ungdom som föredrar lugna kvällar ibland med sällskap av vänner. Spela lite poker ibland, kanske sitta på balkongen och röka lite vattenpipa på sommaren och bara chilla. Ta långa promenader med hunden i Alby. Hälsa på min mamma då och då, hälsa på svärföräldrarna. Äta goda middagar, pyssla hemma, fixa, ordna. Gå och ut äta med frugan på lyxrestauranger, går på bio och ibland en fest då och då med lagom med dricka för att pigga upp mig i stämningen, träna någon gång i veckan för att må bättre och alltid ha en bok att läsa när  man vill att fantasin ska flöda. Jag trivs och älskar livet jag har. Jag har allt jag vill och kanske lite mer. Men som människa så vill man alltid ha mer. Att vi aldrig ska bli nöjda men så är vår mänsklighet tyvärr. Jag kanske lätt lite som om livet tar slut snart? Haha lungan brorsan och syrror.Jag vill avsluta med att säga att oavsett hur gammal eller ung du är, lev nuet bara! /Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista