Vår känslor?

I Alby känns det som att pågrund av allt snön som vi fick över oss blev det en massa sopor liggande gömda under snön. Sopåkarna kom inte fram ordentligt pågrund av snön. Den var i vägen ju. Det ledde vidare till att många i Alby började lämna sina soppor precis utanför alla soplådor som finns i alla gårdar. Men vilka är det som njuter och vinner på det här? Det är alla fåglar som tar sönder alla påsar med sopor och flyger vidare med matrester till exempel. Då ligger det en massa sopor överallt i Alby under snön.

Nu när solen har börjat komma fram och vi har fått lite plus grader så ser man spåren av alla sopor under snön och då kommer våra underbara vänner mössen in i bilden. De vill också utnyttja situationen så klart. Gratis mat för dem. Om du hade vart en mus så hade du också gjort samma sak. Nu är det så att varje gång jag är på väg till jobbet och på väg hem eller ute med Lola på promenad så möter vi på en eller flera möss hela tiden. Mysigt eller?

Förresten så är bilden tagen förra året efter allt snön hade smält bort. Jag dödade inte musen! Den var redan död! Det här är kanske ett återkommande problem som vi i Alby borde titta närmare på. Vi kanske borde ha vår egna råttfångare som i Råttfångaren i Hameln sagan.

Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista