1 av 2
2 av 2
Sepideh och Dejan tillsammans med Jakob, Linda och Emmy från Södertörns högskola.

Metropol NU tisdag 9/3 om utlandsjobb för unga och segregationen i fjällen

Anledningen till att vår praktikant Gurgin och Peter Holm på arbetsförmedlingen är så glada är att det finns jobb utomlands för unga stockholmare!

Till exempel kan den som är bra på att sjunga och dansa få jobb på kryssningsskepp på dom stora oceanerna. Men det finns mer vanliga jobb också för den som vill testa att bo utomlands ett tag. Är du intresserad så kan man kolla in arbetsförmedlingens inspirationsdag vid Globen nu på fredag eller i Rinkeby nästa vecka. Dom kan hooka upp dig med jobb ute i världen!

Men det var inte bara Gurgin och Peter som pratade i programmet idag. I studion snackade Dejan och Sepideh om hur konstigt det är att vissa ställen i Sverige är så sjukt segregerade. Till exempel fjällen och skärgården. Där träffar man nästan bara folk med "svenska" utseenden och "svenska" namn. Tydligen är det likadant i vissa jobb, till exempel brandmansyrket där väldigt få har invandrarbakgrund. Alla får ju åka till fjällen eller skärgården och alla får ju söka brandmansjobb, varför är det ändå så här? Vad tror du? Skriv till oss på metropol@sr.se!

I Studion hade Sepideh och Dejan publik idag: Jakob, Linda och Emmy från Södertörns högskola var nyfikna på hur det går till när vi sänder Metropol Nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista