Mörkt

För snart 2 veckor sedan var min mamma på en sån där mammografi undersökning..bara för några dagar sen ringde de igen och sa att dom vill göra ett återbesök pga doktorn inte var helt nöjd med bilderna.

Igår körde jag mamma dit och varje minut vi fick vänta i väntrummet kändes som en timme. Suzan! , roppar dom upp och jag får en vanlig reflex och reser mig upp tillsammans med min mamma. Sköterskan säger att jag inte får följa med så jag åker till jobbet för att få mina tankar på annat.. Men nej.. Tankarna är ju bara hos mamma. Vad säger dom nu till henne? Undra vad dom gör? Varför ringer hon inte? Efter en timma ringer jag och mamma svarar.."jag kan inte prata nu, dom har tagit massa prover så jag väntar på doktor" Det känns somom någon stryper mig, såsom det kändes för 12 år sedan då min lillasyster som var 1 år gammal och hade en cancertumör bakom örat.

Efter Mammas besök hos läkaren berättade hon att dom har hittat 2 knölar i hennes bröst som läkaren tror är tumörer. Dom gjorde många stick och tog prover så på måndag ska hon få veta exakt vad det är.. Hon är lugn och mår bra men hela familjen är i chock. Jag vet ju att man måste visa styrka men jag har bara visat svaghet och tårar.. Från en vanlig ljus dag har allting blivit mörkt.. Min mamma lever ju, hon har inte ens fått veta hela beskedet.Godartat? Elakartad?

Varför kan jag inte bara tänka positivt?

Nu har det nästan gått en dag, 4 dagar kvar vad än det är så ska allting gå bra..........det måste gå bra.

Bilden är på min mamma och pappa

/Sandra

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".