I programmet 12/3

Programmet började med klassiska "Baitare" med Ayo som en introduktion inför det som skulle komma att ske, Ametist spelade nämligen idag en osläppt låt med Ayo: "För mycket, för lite, mittemellan". Vi började med nyheten om att Jay-Z kommer till Borlängeför att spela på Peace and Love-Festivalen och undrade om Jay-Zs stjärnstatus. Vi diskuterade också betydelsen av låten "Hard Knock Life" i hans karriär. Och sen blev det Crime Watch eftersom det varit en jobbig vecka. Veckans fokusgäst var Embee som är aktuell med nya plattan "The Mellow Turning Moment". Han berättade om hur det kommer sig att han gått ifrån "Jag sköt Palme" till det lite mjukare popsoundet.

Medan Jay Z ska spela i Borlänge, har R Kelly ställt in sin spelning här i Sthlm, ja faktist hela Europaturnén. Anledningen som ges är "problem med stämbanden"... Tror vi på det? inte nog med att han pissar på tjejer, han pissar på sina fans också? DN skriver idag att han JODDLAT sönder sina stämband... det här och andra rykten till att han ställt in gick vi igenom.

Crime Watch: D´Angelo åkte fast för att ha försökt köpa en avsugning. Problemet var inte bara det, utan ävem att den han försökte köpa av var en snut. Melinda Wrede tyckte att det här sa något om hans stjärnstatus, för tio år sedan hade han kunnat få en gratis. Vi pratade också om varför han dröjer med att göra musik, Jeppe Körsbär hade koll på detta. Och Lil´Wayne har ÄNTLIGEN åkt in för att tjäna sitt straff på ett år för vapeninnehav. Förra veckan berättade Ametist att DMX gått med i en frikyrka ochlovat att sluta svära helt. Den här veckan blev han arresterad. Finns en film på nätet, som visar DMX som får domen uppräknat för sig och svär då som en bortbindare! Vi spelade svordomsvisan för att fira att han är tillbaka.

Vi snackade också Neneh Cherry idag, spelade hennes gamla hits och gick igenom hennes historia.

Lyssna här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista