Vad vill du se på tomten?

Ni som tidigare har läst min blogg har fått reda om att Albyskolan är borta, Då man bestämde politikerna i kommunen att den skulle rivas ner till grunden. Men vi alla ställer oss samma fråga; varför river ni ner skolan och sen vet ni inte vad ni vill bygga? Jag hittade på ett forum massa med förslag som vanliga Albybor har skrivit. Så här vill många att platsen ska utnyttjas till:

"Jag tycker platsen kan användas till en unik grej som gör Alby känd. Inte någon tråkig kontorsbyggnad eller så."

"Bygg en stor cirkusscen på platsen!"

"Ett turkiskt bad (Hamam) skulle väl passa in kommunens upplevelsesatsning. Vi har kulturen och befolkningen hos oss. Ett hamam ska finna i Alby inte i Danderyd"

"En Dansskola med grymma lokaler."

"Jag tycker att Alby behöver en folkhögskola. Varken danshus eller hammaet kan sysselsätta många av Albyborna. Skolan däremot borde ha både regulära kurser på dagarna och kvälls kurser om kvällarna. Om det är något som Albyborna behöver då är det utbildning."

"Låt det bli tomt, med endast parkering, det kommer kännas öppnare i Alby, Alby känns för mig ganska trångt och instängt."

"Tänk på att det är våra gemensamma skattepengar som används! Satsa på vad som behövs!! En fritidsgård, med olika aktiviteter för Albys unga."

Jag tycker att det skulle vara riktig kul och unik att vi bygget Hamam badställe. Men samtidigt känns det om en stor fritidsgård är viktigt för Alby. Men eftersom jag har hund så tänker jag mer på den sidan. Jag skulle vilja ha en stor hundgård men massor med utrymme. Kanske flera gårdar. Sen ska det byggas massor med agility banor för hundar och bra ställe där man kan grilla samtidigt som man rastar sin vovve. Haha mitt förslag kommer aldrig slå igenom men lite fantasi får man ha.

Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista