Aldrig rik tigt nöjda!

Tänk att vi människor aldrig riktigt blir helt nöjda!

.. Vi strävar alltid efter något bättre, även om vi nått det vi tidigare tyckt varit "bättre" kommer vi fortsätta leta efter något som är bättre än det!

Kan man verkligen bli helt helt nöjd..?

..Nu till någonting helt annat.

Min bror sa någonting väldigt bra härom dagen.

Det började med att jag frågade min pappa om ett ord som stod i tidningen, jag tyckte att det lät konstigt och undrade om det verkligen var så att man kunde använda det ordet i det sammanhang som det användes i.

Vi började disskutera och min bror lade sig i, så vi tre började disskutera..

Och då berättade Eddie om någonting som han gör varje kväll innan han går och lägger sig (när han hinner): Han slår upp ett skit konstigt ord eller ett för honom helt okänt ord i ordboken, lär sig ordets betydelse och försöker sedan använda det regelbundet i olika sammanhang i vardagen..

Jag kom och tänka på det nyss, så gick och hämtade en ordbok och slog upp ordet:Malträtera - som betyder: "behandla illa, misshandla".

Ey mitt ordförråd kommer bli enormt inom kort om jag fortsätter såhär!

Okej, man måste nog använda vissa ord kontinuerligt för att de ska sitta liksom, men jag tvivlar på att jag kommer glömma vad malträtera beyder nu! Malträtera malträtera malträtera.. alla borde göra det, ha en ordbok vid sängen eller nåt!

Allas ordförråd kommer knäckaaa!

/Emma

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista