Albys gyllene regler

Albys gyllene regler framtagna av barn i Albys skolor där även jag var med står skrivna på väggen intill T-baneingången på Albytorget, undertecknat av Kron Princessan Viktoria. Dessa regler framtogs till invigningen av Albys nya torg den 13:e september 1996. Jag har inte tänkt så mycket på det förrut eller när man var liten kring dessa regler. Nu ser man inte reglerna så tydliga på bilden eftersom man håller på att renovera T-baneingången och det är en massa med bygginställningar där. Dessa regler irriterar många men samtidigt som många andra anser att det är något bra vi har. Jag tycker personligen att dessa regler ska inte just peka ut Alby. Hela Sveriges kommuner borde ha dessa regler uppsatta på sina torg. Varför ska den just sitta i Alby? Det känns verkligen som att den pekar ut Alby. Vad tycker ni läsare? Tycker du att det är bra att ha förhållningsregler skrivna på vägg på ett torg?

Så här lyder reglerna;
Alla har rätt att ha vänner
Förstör inte Alby - det är vår framtid
Vi ska vara rädda om allt som växer
Alla har rätt att bo i Alby
Finns det hopp så finns det liv, men vi vill inte se någon kniv
Vi ska försöka stoppa våldet
Ge oss ett drogfritt Alby
Tänk med hjärnan - spara din biceps
Behandla alla stora och små med respekt

PS. På bilden kan ni även se en graffiti där det står F.T.P. För er som inte vet så står det för Fuck The Police. Jag har märkt på senaste åren att just den graffitin börjar bli mer och mer synlig i Botkyrka.

Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".