1 av 5
Philip O'Connor firar Saint Patrick's Day!
2 av 5
3 av 5
Hanna Österberg i Ström i P2.
4 av 5
Håkan Lidbo i Ström i P2.
5 av 5
Håkan Lidbo och Hanna Österberg i SR Metropol.

Metropol Nu onsdag 17/3 om framtidens musik och Saint Patrick's Day

Den här veckan firar kurder, iranier och en del andra Newroz/Nouruz. Men det är inte bara dom som har fest. Idag firar miljontals irländare över hela världen Saint Patrick's Day. Dejan och Gurgin fick besök av stockholmsirländaren Philip O'Connor som berättade vad det handlar om. Tydligen slutar firandet alltid på puben.

På 1930-talet ville arkitekten Le Corbusier att Stockholm skulle se ut så här i framtiden. Så blev det ju inte. Av någon anledning blir framtiden sällan som vi tror, men det hindrade inte radioprogrammet Ström i P2 att presentera framtidens musik i dagens Metropol Nu.

Rasmus träffade Hanna Österberg och Håkan Lidbo från Ström på kulturhuset och snackade framtidsmusik. Dom har anlitat experter och analyserat framtidens kultur, samhälle, ekonomi - och musik. Till exempel tror dom att Kina och Afrika kommer att påverka musiken mycket! Vi fick höra tunga beats från 2066 och 2082!

Den som vill veta mer kan lyssna på Ström i P2 ikväll 21.30, eller kolla in dom på nätet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista