1 av 8
Ametist
2 av 8
Byn Clicken och Ametist funderar på saker
3 av 8
Byn Clicken, Mahan och Jink i soffan
4 av 8
Byn Clicken, Mahan mellan varven
5 av 8
Syster Sol antecknar de projekt hon vill minnas att nämna on air
6 av 8
Byn Clicken med vänner, Crome med vän, och Syster som skapar ny vän
7 av 8
Bjärn Berglund, houseproducent och PR-strateg, och reggaeartisten Syster Sol satt i Stämman idag
8 av 8
Byn Clicken, Mahan med glad min Foto:SR

I senaste programmet!

Just D "tee-bagar" Mange Schmidt, Byn Clicken med hemlisar om varandra, om Herbie om är en av våra mest framgångsrika musikskapare, Redman har ångest och ny låt med Maskinen. Och mera... klicka på bilden för att se fler bilder, läsa och lyssna!

Den här veckan var hypade Byn Clicken fokusgäster, gruppen vars låt "Vår Värld" fått Veckans Kyss. De hade med sig en färsk låt från kommande plattan och varsin hemlis om den andre. Du fick också veta vilka tunga svenska MCs lyssnarna har röstat fram att köra på Forever-beatet. De utvalda är med på telefon och berättar.

I Stämman pratade vi bland annat om Redmans smått ångestaktiga-twittrande och om huruvida valparna bryr sig om vad de gamla rävarna betytt för hiphopens framväxt. Vi undrade om de yngre hiphopskallarna lägger lika stor vikt vid hiphopen som kultur, eller om rapen är frånkopplad kulturen för de och det handlar mera om att bli känd än att tillhöra en kultur? 

Svenska Herbie fick också lite shine, mannen som är en av landets mest framgångsrika musikskapare. Han har skapat låtar åt Backstreet Boys och sålt multi-platina, men hans bedrifter är rätt dolda för gemene man i Sverige.

Och så undrade sämman varför Just D "tee-bagar" Mange Schmidt...

Vi klämde till och med in en radiopremiär för en ny låt med Maskinen, och massa andra snackisar, och 100% svensk hiphop, soul och RnB!

Lyssna här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".