USA

The United States of America. Där är pengarna gröna, bilarna stora och husen höga. Dit ska jag. Väskan ligger färdigpackad och uppfläkt på golvet. Handbagaget i fotöljen. Biljetten i handväskan tillsammans med passet.

Det känns alltid som since fiction när jag ska till Atlanta. Känns som att jag hittat på hela prylen. Att alltihop bara finns i mitt huvud. Min egna lilla drömvärld. Sanningen är ju den att jag lever i min egna lilla drömvärld. Där gör jag mina egna regler. Bestämmer själv vad som är möjligt. Ser till att få vad jag önskar och mår bra av. Lämnar resten bakom mig. Sån är jag i allt. Kärlek. Karriär. Vänskap. Det är anledningen till att jag har vänner som skulle ta en kula för mig, arbetsmöjligheter andra människor påstod inte vara möjliga att få och en man som älskar mig över allt annat. Och det säger jag med all ödmjukhet och tacksamhet en människa kan ha.

Ni förstår, ödmjukhet för mig är inte att säga "åh nej jag ritar så fult" och kasta teckningen jag ritat. När jag får en komplimang för vad jag ritat säger jag "TACK!!!" och tar stolthet i den. Jag tycker snarare att det är oförskämt att vara blind inför sina egna privilegier och förneka dem. Ser hellre att människor tar stolthet i dem och verkligen uppskattar dem. DET är ödmjukhet för mig.

Nu ska jag sova 3 timmar innan jag beger mig till AMERI-SUPER-SIZE-ME-CA.

Fridens/Faye

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".