1 av 3
Lina Thomsgård
2 av 3
Adena Asovic är med i Carmen Street
3 av 3
Adena Asovic dansar loss till operan

Metropol Nu 23/3 om Rättviseförmedlingen och Carmen Street

Hur går opera och streetdance ihop och hur ser det ut när sex unga streetdansare ger sig på en 200 år gammal historia? Idag kollade vi in den nya dansföreställningen "Carmen Street" och pratade med Adena Asovic, en av dansarna. Hon tyckte att det var jätte kul att vara med i en föreställning där starka tjejer fick ta mycket plats.

Dessutom kom Lina Thomsgård förbi och berättade om Rättviseförmedlingen.

Känner du igen det här argumentet i rekryteringssammanhang: 

"Vi hittade faktiskt ingen kvinna elller Ali som hade rätt kunskaper för jobbet ...Vi har tagit den som var mest kompetent".

Så har jobbet ofta gått till en kille med svensk bakgrund istället för någon med en annan bakgrund (eller annan längd på håret). Guess What! Nu funkar inte den där repliken längre för nu har Lina Thomsgård kickat igång saiten Rättviseförmedlingen som jobbar med att visa motsatsen till det där gamla argumentet.

På webbsidan finns möjligheten att nå ut medlemmarna som i sin tur hjälper till att hitta alternativ och förslag på vem som skulle kunna passa för tjänsten. Det var för tre veckor sen hon drog hon igång facebook gruppen och på bara några minuter hade gruppen hundratals medlemmar. Nu är dom uppe i ca 6000 och responsen från företag som anlitat Rättviseförmedlingen har varit superpositiv.

Det viktigaste av allt menar Lina är att som rekryterare/arbetsgivare/privatperson se sina egna "blindfläckar" att börja tänka i nya mönster och nya banor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".