1 av 3
Juggarna och metropolit-Lucia /Foto:Metropol-jugge
2 av 3
Bamse och Lucia
3 av 3
Caroline Cowan och Christian Hofverberg

Metropol Nu onsdag 24/3 om Maishagalan och metropoliten Lucia

Idag hängde vi med metropolit-Lucia i hennes neighborhood Bredäng. Med tanke på att hon, i sin blogg, ofta skriver om sina juggepolare, var det inte så konstigt att hela stället som vi satt på var full av juggar: Dijana, Vedran och Sajma plus metropol-Dejan. Vi fick dock aldrig veta om det bor en liten jugge i Lucia eller om det bara är så att alla juggar dras till henne men fick se världens minsta hund. 

Bamse är bara 11 veckor gammal och lite för blyg för radio men det var inte Lucia och inte heller hennes kompisar som pratade om Bredäng, vänskap, fotboll och överraskningsfester. 

I studion fick vi besök av Caroline Cowan och Christian Hofverberg som ikväll ska vara med på Maishagalan som i år arrangeras för tredje året i rad och under galan delar man ut pris till i fyra kategorier till svensk-afrikanska kvinnor (Sweden African Women of the Year Awards). Caroline Cowan är en av de nominerade till priset för årets inspiratör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".