1 av 2
2 av 2

Djurvän

Senaste veckan har jag slitit hemma för att fixa klart Pelles nya hem. För er som inte känner mig så är Pelle familjens Mellas sköldpadda. Nu ska jag och Yohanna adoptera han och så fort det blir lite mer varmare ute så ska han få komma till oss.

Så nu har vi köpt en stor akvarium. Vi köpte den i andra hand så själva möbeln behövdes målas om samt hela glaset behövdes fixas rent. Nu måste jag köpa eller plocka ute i skogen fina runda stenar som ska hjälpa mig att bygga hans landdel. Landdelen måste även vara belyst av en special uv-lampa.

Jag hoppas verkligen att Pelle kommer trivas. Han går även bra ihop med vår hund Lola. Pelle är ju typ minst 14 år så han kommer nog styra över Lola. Han är en cool snubbe! Tro inte han hänger i ett akvarium bara. Han är snabbare än mig tror jag så vi släpper alltid lös honom hemma och vart hittar du honom säkrast sen? Jo, om det finns sol så ligger han där med solen över hela skalet.

Har jag kanske sagt tidigare att jag älskar djur?

Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".