Förlovning

Igår lördag var vi nämligen bjudna över på förlovningsfest i Tumba hos några vänner Therese och Jorge. Vad roligt det är när vänner tar ett steg vidare i livet. Dessutom är deras kärlek till varandra mer än bekräftad för på bilden kan ni se det lilla frukten som deras kärlek har åstadkommit.

Men hur vet man när ska förlova sig? Det är ett stort steg mellan att vara förälskad och att veta att man vill leva resten av sitt liv med samma person. Det känns bra att i vår tid kan vi bestämma vem vi vill förlova oss med. Se bara hur det var på medeltiden. Det var släkten som bestämde om två personer skulle ingå förlovning, på den tiden kallades det trolovning. I vissa kulturer finns trolovningen kvar och även att släkten bestämmer vem ska man gifta sig med. Dessutom innebär förlovning ingen juridisk bindande avtal. Man kan alltså avbryta det när som helst men ska man verkligen avbryta det? Har man valt att förlova sig då är det väl för att man är säkert på det man vill? Men allt har sina fördelar. Se bara på vår stackars Prinsessa Madeleine som tur kunde hon bara bryta upp förlovningen.

Jag fick själv aldrig uppleva förlovningen så länge för vi gifte oss redan 8 månader efter förlovningen och vi hade direkt ingen förlovningsfest och varje gång vi får frågan "Hur friade Juan?" Så blir vi lite röda och vi måste dra den barnvänliga versionen för i annat fall måste man vara minst 18 år för att höra den riktiga och sanna versionen (Hahaha). Jag tänker inte gå in på detaljer för er läsare heller.

Jag ser framemot deras bröllop som är redan nästa år. Det här kommer verkligen bli ett annorlunda bröllop eftersom dom har bestämt sig att gifta sig i januari men i Chile. Häftigt med bröllop utanför gränserna.

Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista