Vad e kändis? ..

När jag och Amal satt på tåget på väg hem från stan i lördags så hörde vi en äldre dam och en yngre kvinna snacka..

De satt på stolarna precis bredvid oss så det gick typ inte att undgå att höra vad de snackade om. Juste, den äldre damen var den yngre kvinnans mamma.. så var det. I allafall, de hade varit på gröna lunds "öppnings dag" eller vad man nu kallar det. Den äldre damen var fett frustrerad, hon satt och svor lite lätt (men ursäktade sig efter varje svordom, haha fett söt) medan de satt och pratade. Helt plötsligt ryter hon ut ".. men vadå alla e ju speciella och vackra på sitt sätt" .. så Amal var tvungen att lägga en kommentar, hon ba, "aa jag håller med!" Och tittade på den äldre damen. Det var så vi började snacka med dem.. Det var tydligen så att alla kändisar hade fått gratis inträde till grönan + en massa andra gratisgrejer.. och detta tyckte dem var himla dumt, inte nog med det, orättvist på ett sätt också. Varför ska "kändisarna" som har så mycket pengar få gratis inträde, äta gratis och få en massa gratisgrejer? Varför? Och jag håller med! Just bara för att de e "kändisar", vad fan e kändis egentligen? .. den äldre damen berättade om när hon såg en lite pojke, han frågade sin mamma om han kunde få en sån där heliumballong ni vet. Men hon hade svarat nej med ledsen min eftersom att de tyvärr inte hade nog med pengar. Asså när damen på tåget berättade det här var hon näst intill tårögd fan. Hon ba, "jag skulle vilja vara som Robin Hood, ta från de rika och ge till de fattiga". Vilken underbar kvinna..

Vi kom fram till att de istället kanske borde ordnat så att exempelvis de första 300 personerna kunde fått gratis inträde, gratis mat, osv. Skulle inte det vara mer rättvist? Så att vi "vanliga" människor också kunde få en chans att chilla på grönan gratis. Efter den slutsattsen var det dags för dem att hoppa av..

Hmm knas.. De som har pengar behandlas som kungligheter. Det e konstaterat. Och de som har pengarna i dag e "kändisarna"! Har du pengar blir du känd, eller om du e känd så får du (mer) pengar.. E det inte så? Vi lever i en (f*ucked up) kapitalistisk värld och det kan knappast vara något bra..

Jag svär, natten e som vatten åt våra tankar. Det e därför jag inte kan sova, jag tänker för mycket. Har hört att meditation e bra grejer. Kanske borde testa..

Men nu, måste jag få lite sömn så.. Gangsta night!

/Emma

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista