I senaste programmet 15/4!

Öris talade öppet om hur det är att vara artist idag och om de dagliga samtal han och Organismen har på telefonen om hur man måste göra för att nå ut med sin musik. In här för att se bilder!

Han pratade om att låtar idag verkar ha rätt kort livslängd, och att det kanske är onödigt att släppa album då albumens liv är lika långt som livslängden på de två singlar man släpper. Samtidigt verkar det som att folk inte ens vill ladda ner 4mb på sin dator för en enda låt, utan numera kanske föredrar att streama på nätet. Det är alltså nog en annan tid för musiker idag, och rätt svårt att nå ut, speciellt om man gör hiphop tyckte han eftersom den alltid varit mycket av en ungdomskultur som är extra utsatt för nedladdning. Vi pratade om metoden The Ark använt för att sälja skivor. De har släppt sin senaste platta enligt ett nytt format: med skivan följer ett 100-sidigt magasin som säljs tillsammans med skivan.

Cake Boy, som är under pågående världsturné med Million Stylez, dök upp som veckans Surprise-gäst och hade med sig en sprillans ny låt. Och Dekan var i studion, vinnaren av The MC HT-2009 med vinst att komma in som Fokusgäst. Han berättade öppenhjärtat om sin bakgrund och delade med sig av några av de livshistorier han bygger sina låtar med. Det handlade tillexempel om historien om klasskamraten som sitter i rullstol, och om utanförskap.

Öris, Dj Silence, Skåne från B-Line och Ametist pratade om THE SHOW 2010, en konsert som skulle ha hållt till på Berns ikväll men som är inställd. Bakgrunden är den konflikt mellan Berns och fackförbundet SAC-Syndikalisterna. Tvisten gäller enligt DN och tidningen Stockholmsfria sju städare som var anställda genom ett bemanningsföretag. Syndikalisterna hävdar att när bemanningsföretaget sagt att de hade arbetsbrist valde Berns att bara erbjuda arbete till dem som gick ur facket. Efter det har Syndikalisterna satt Berns i blockad. Timbuktu skriver själv på sin blogg timbuk.nu att han försökt sätta sig in i konflikten: "Men jag har ändå inte lyckats få 100 procent klarhet i vad som egentligen skett"...

Lyssna här!