Nationaldag i Norge och vattenpipa i Helenelund

Idag firar Norge sin nationaldag. Då snackar vi inte om nån ensam drottning i folkdräkt utan om totalt massparty. Och norrmännen har faktiskt mycket att fira. Norge är världens bästa land enligt FN, dom är rika, trygga och glada. Vi ringde upp stockholmaren Daniel som bor i Oslo och kollade om det stämmer. Det gör det.

 Samtidigt sken solen över Stockholm och Samanda åkte till helenelund för att titta närmare på ett ämne som en lyssnare föreslagit: vattenpipa. Lysnaren själv heter Mohammad "Hamoudi" Abdula, pluggar på KTH och tycker att vattenpipa är kärlek. Det tycker hans crew också. I sommar ska dom göra roadtrip till Danmark med pipan.

I studion kollade Dejan och Rasmus också in vad man kan göra för att inte bli blåst på sitt nya jobb. Enligt ett SVT-reportage har McDonalds fifflat med unga anställdas löner. Vi ringde upp en expert på arbetsförmedlingen som sa att det är viktigt att man skriver ett tydligt avtal när man börjar ett jobb och att unga kan ringa till LO-fackens hjälptelefon om dom får problem.