Lyssnare: "Det borde finnas körkort för cyklister"

Det började med att en lyssnare ringde in och lackade loss på stockholmscyklister. Sen började telefonen ringa och SMS och mejl hagla in med olika exempel på hur cyklisterna struntar i trafikregler. Det här var också ett ämne för "tycktillarna" Lucia, Mona och Jiasi.

Det är inte bara våra lyssnare som är arga på cyklisterna i stan. Även Citypolisen tycker att cyklisterna borde skärpa sig och har därför dragit igång en ny satsning. Civilpoliser cyklar numera runt i stan och ger böter till alla som inte följer trafikreglerna. Vi fick in massor av kommentarer från våra lyssnare här är några av de:

"alla borde cykla en gång i stan för att fatta hur det är. Många bilister gillar inte cyklisterna."

"Hej, jag heter Therese, jag är cyklist. Jag tycker att både bilister o cyklister ska ha lika mycke ansvar. Om en cyklist åker hur som hälst så kan ju den personen bli påkörd o det vill man ju inte va med om, spelar ingen roll om man är bilist el cyklist. Om dom fortsätter så får dom skaffa en lagom att det blir böter till cyklister som inte följer regler. Jag följer reglerna, för jag vill inte va med om problem."

"jag tycker bilister racekörar mer."