1 av 9
2 av 9
3 av 9
4 av 9
5 av 9
6 av 9
7 av 9
8 av 9
9 av 9

Vår sprillans nya VIP-telefon invigdes!

I fredags öppnade vi upp vår VIP-telefon och då ringde plötsligt Pato Pooh in och bad om hjälp med att hitta rekvisita han behöver till sin musikvideoinspelning. Han behövde bland annat: en kvinnlig supermandräkt, en svart piska, en strut med rosa mjukglass, stilettkniv, en nappflaska ed mjölk, en säng. Ken Ring smsade in och menade att han har de miljoner som fattas på svensk hiphops konto... och Eboi och Glaciuz premiärspelade sina nya låtar. Ja, så kan det vara i landets enda vardagsrum för svensk hiphop... In här för bilder och lyssna igen!

Lyssna här!

Dessutom redde vi ut grejen är med P Diddy. Kakan Hermansson, del i La Vida Locash-crew och klubbarrangör, ville reda ut vad hypen kring Diddy är som hon anser vara en usel rappare. Dj Jens från Soul Underground-radio (hiphop-radio som gått i 15 år) gick till försvar och pratade om P Diddys stjärnstatus. Ametist och producent David fyllde i med att Diddy bl.a producerad Mariah Careys platta och många andras... och Biggies såklart. Frågorna ledde till den eviga frågan om producenter måste greppa micken som Timbaland och Kanye West exempelvis... och om hur pass Biggies död bidragit till Diddys storhet.

Och så pratade vi om att Jason Diakité, mer känd som artisten Timbuktu, riktar en stämningsansökan mot sju olika bolag han tidigare samarbetat med. Timbuktu kräver återbetalningar på närmare fem miljoner kronor, skriver DN. Enligt stämningsansökan försvann pengarna från Timbuktus bolag genom en rad stora utbetalningar till de sju bolagen mellan 2006-2008. Det här kallade vi för en GOD nyhet för svensk hiphop! det betyder ju att det går att tjäna pengar!

Och du, du bara MÅSTE höra Glaciuz och Ebois lilvekör och freestyle i studion ( i programmets andra timme).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".