Jag är beroende..

..av att träna/motionera/röra på sig. Det är helt sjuk att man kan bli det. Att måste ha börjar två veckor innan operationen. Läkaren sa till mig att det var viktigt om jag tränade innan för att minska levern. Ju mindre levern är desto bättre och enklare skulle operationen vara. Jag lyckades minska ner den rejält så att den inte stod i vägen så mycket.

Efter operationen blev jag tillsagt att träna så mycket jag kan. 3-4 gånger per vecka helst. Innan allt det här började så hade jag redan gymkort men höll mig till 1-2 pass per vecka. Men nu efter operationen har jag hängt så mycket på gymmet att det har blivit en del av vardagen. Jag har gjort träningen till en rutin i mitt liv. Det är inte jobbigt och jag känner inte att jag måste. Utan träningen blir av helt enkelt ändå.

Nu blev jag även tipsad om en app till iphone som heter "runkeeper". Din mäter statistik över träningen och så vidare. Perfekt applikation om man typ promenerar. Idag skulle jag testa den stort för första gången. Jag tänkte nog att 4 km blir bra. Men det slutade med att jag gick totalt 10 km med Lola. Det värsta var att när vi kom hem blev jag sugen på att fortsätta promenera. Hur mycket mer orkar min kropp nu förtiden? Jag testar mina gränser som jag inte har hittat än.

(bild)

Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista