Bästa maten före träning?

Vad ska man göra, om man inte har mer än två timmar mellan jobbet eller skolan och träningen? Vi fick in massor av tips från er lyssnare. Dessutom kom ekonomijournalisten Annika Creutzer förbi och berättade om de nya reglerna gäller vid bostadsköp.

"mannen, 2 bananer, en risifrutti och kanske en macka innan träningen, sen äter du mat efter! / crille"

"Helst ska man äta senast två timmar innan träningspasset, så att maten hinner smältas ner, då känner man att man har mer energi. Man vill inte att den skall hålla på smälta ner maten, samtidigt som man tränar, vilket händer ifall man äter tätt inpå träningspasset. Då leder det oftas till håll, spya yrsel osv..."

"Ett annat alternativ är att om man endast har en halvtimma tills träningspasset kan man, ta en kopp svart kaffe, alternativt frukt. Svart kaffe är principt bara vatten och behöver inte brytas ner av kroppen och ger kvick energi. Frukt går väldigt snabbt att bryta ner ifall man endast äter den och inget annat. Det tar ca 30 min för frukt att brytas ner av kroppen och bidra till energi."

"Jag rekommenderar en stor portion pasta 1-2 timmar innan träningen. Käka den mellan låtarna sista timmen vettja. Lite olivolja på det såblir det mums fillibabba! Så gjorde jag själv när jag körde kickboxning förut och kolhydraterna friger perfekt mängs energi tycker jag. //Dom Dära"

"Lax och potatis e bra innan träning istället för pasta som blir som en degklump i magen. potatis innehåller kolhydrater och lax är bla fet och har en bra kombination inför träning. fick lära mig det på en kostutbildning för bästa energi innan fysisk prestation. /Cornery"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".