1 av 6
Carlito och ADL bondade under programmets gång
2 av 6
Ametist fick vara med också... vad var det Adam kallade det här i programmet? nån slags "hiphop sandwich"?
3 av 6
Och där var programmet slut. Snyft...
4 av 6
Veckans Fokusgäst Nomad och Ametist en hade en lång och djup diskussion om rastlöshet och rotlöshet.
5 av 6
Nomad
6 av 6
ADL visar upp sin fly portfölj som vanligt. Hur många såna äger mannen egentligen?

Hur autentisk måste hiphop vara?

Hur autentisk måste raptexter vara? måste det som sägs vara självupplevt och sant, eller kan man hitta på litegrann om vem man är och vad man gjort? I fredags den 1/10 var Carlito och ADL med i programmet och förklarade vad hiphopkulturen tillåter rappare att ljuga om, och varför det finns ett visst autenticitetskrav inom kulturen... Och så fick vi veta varför ADL bär runt på proteinshake, och varför SexFemman spenderat en eftermiddag med att titta på nakenbilder på Cindy Crawford. Ametist premiärspelade också 3 nya låtar.

ja, egentligen var ju Sexfemman med och flaggade svenska hiphop-hotspots, ställen han tycker är minnesvärda för svensk hiphop. Och Veckans Fokusgäst Nomad pratade med Ametist om att hans släkt faktiskt är nomader och hur han tror det faktiskt har påverkat hans personlighet och liv, och om att känna sig rotlös. Och så handlade det såklart om beats, tunga beats och boom-bap. Lyssna här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".