1 av 3
Jenny Nordin, Jasenko Dervisic och Siduri Poli
2 av 3
Mario Vargas Llosa må vara flack. Men han är dagens vinnare.
3 av 3
Beldina Malaika och gitarristen Magnus de Oliveira

-Som epiker betraktad, är han inte lite flack?

I dagens Metropol Nu gav Sveriges Radios kulturkorrespondent Gunnar Bohlin oss meningen att använda för att kommentera Nobelprisvinnaren. Perfekt för oss som inte har en aning om vem Mario Vargas Llosa är. Tyck tillpanelen diskuterade terrorhot och Beldina Malaika sjöng live!

Men till att börja med roade vi oss med att om och om igen lyssna på Peter Englund. Han är Svenska akademiens ständige sekreterare och den som berättar för världspressen vem som vunnit Nobelpriset i litteratur. Kanske var han nervös, kanske var det vin till lunchen - men han snubblade på orden när han skulle berätta. Underbart. Det gör honom mänsklig.

Sångerskan Beldina Malaika släpper en ny EP under hösten och uppträder på Ljunggrens ikväll. För oss berättade hon om när hon träffade Stevie Wonder i somras och att hon kan ha hur mycket att göra som helst - när hon börjar sjunga kan hon fokusera helt på musiken. När hon sjöng i studion för oss satt vi som två ljus.

Efter fyra kom Tyck tillpanelen - denna dag bestående av Jasenko Dervisic, Jenny Nordin och Siduri Poli. Vi pratade om terrorhoten i Europa, riksdagen som öppnade i veckan och - såklart - Mario Vargas Llosa. Siduri var kritisk; -Som epiker betraktad, är han inte lite flack! Efteråt frågade hon var "flack" betyder. -Banal, svarade vi. Efter att ha googlat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".