1 av 8
Hoffmaestro och Ametist
2 av 8
Hoffmaestro och Ametist...
3 av 8
Hoffmaestro-Jens och John i soffan
4 av 8
Nabila
5 av 8
Hoffmaestro Foto:SR
6 av 8
Silas från bandet danska bandet Turboweekend var i studion och passade på och fotade Skåne och Nabila
7 av 8
Skåne
8 av 8
Skåne från B-Line-radio, Ametist och Nabila

I senaste programmet!

Hoffmaestro var med i "En kärleksattack på svensk hiphop" i fredags den 8/10 och gjorde sin mest avslöjande intervju någonsin. De pratade ut om hur det känns att ha fått usla recensionerna på senaste plattan, analyserade sin musik, berättade om sin kommande indien-resa, och hur mycket musikerlivet har kostat dom... Vi pratade om att hiphopen är snabbare än Aktuellt, och om att hiphopen verkar pftare uppehålla sig inom stadiet frustration och ilska jämfört med reggaen som i jämförelse oftare kan handla om att brygga med budskap om kärlek och gemenskap. Att AFC var med i Debatt och pratade väktarvåld. Dessutom fick du höra ny musik med Öris & Ågren (Organismen), ZackeProfessor P & DJ Akilles och Allyawan.

Hoffmaestro pratade om att det tillexempel är svårt att hinna med flickvänner. Killarna berättade också om sin långa musikaliska bakgrund och hur de faktiskt tänker när de arrangerar låtar, något vi sällan hör Hoffmaestro prata om. Tvillingarna berättade också om instrument de spelar och om när de under barndomen var på resande fot med sin musicerande pappa.

I programmets första timme pratade vi om att AFC var med i Debatt och pratade väktarvåld. Ramo och Thabo var tydligen med om det själva för ett tag sedan på en krog är i Sthlm, och enligt polisanmälan har Ramo i AFC fått armen bruten efter att en väktare ska ha använt övervåld på honom, saken är polisanmäld men inget är utrett ännu. I Debatt diskuterades dock ämnet väktarvåld och nu är alltså ämnet åter är på tapeten med svensk hiphops egna AFC i spetsen.

Häromdagen hände något som fick musikjournalisten Jag Gradvall att twittra: hiphopen är snabbare än aktuellt i Sverige. Det var på grund av att låten Det nya Sverige med Ayla och Highwon släpptes, låten uttrycker frustration, besvikelse och är en nutidskommentar efter valet. Vi pratade om att hiphopen verkar pftare uppehålla sig inom stadiet frustration och ilska jämfört med reggaen som i jämförelse oftare kan handla om att brygga med budskap om kärlek och gemenskap för att bygga broar människor emellan. Varför är det så, undrade vi, och letade fler exempel på svensk hiphop som vill ena, skapa förståelse och sprida budskap om gemenskap. Låt oss kalla det One Love-hiphop.

Lyssna igen här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".