1 av 3
Rasmus, Jah Rythm, Ladji & Houman. Foto: Sveriges Radio
2 av 3
3 av 3
Dejan Cokorilo kysser flaggan i Metropol 93,8. Foto:Sveriges Radio

Hood-alkemi: att göra guld av skit

Rapparen Houman Sebghati kom förbi studion inför releasefesten för hans nya skiva "Alkemisten". Det blev snack om andlighet, svenska symboler och att rannsaka sig själv.

Apropå svenska symboler så hade Dejan en sverigetröja på sig idag. Han sa själv att det var för att visa stolthet för att Sverige åtminstone försökte spela fotboll mot Holland. Men visst var den också en undanmanöver för att glömma att serbiska fotbollsfans gjorde bort sig fett i Italien igår. 

Men så klart handlade det mesta i programmet om dom chilenska gruvarbetarna som varit instängda i underjorden i mer än två månader. En efter en kommer dom upp ur underjorden i en räddningsoperation som följs live av människor över hela världen. Vi pratade med Sveriges Radios reporter på plats vid gruvan, och med metropolbloggaren Juan Mella som kände sig extra chilensk idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".