-Jag hatar när folk larvar sig!

I Metropol Nu denna torsdag outade Dejan sitt hat mot folk som onlinespelar men inte håller sig till de informella reglerna. Vi pratade om En spark mot våldet som anordnas i Husby i helgen och så kom Tyck tillpanelen och pratade om veckan som gått.

-Men tänk att du spelar FIFA online och nån snubbe i Australien deltar i laget som målvakt men försöker göra mål själv. Man tröttnar! Dejan var inte nådig. Man kunde ana en bitter förlust framför datorn kvällen innan.

Lagom till att Dejan lugnat ner sig lite pratade vi om En spark mot våldet, arrangemanget i helgen som uppmärksammar mordet på Romario med musik och poesi. Keya och Rojen berättade att det gäller att göra något som går in i hjärtat hos folk. Ismail och Cheluz från Slag från hjärtat (som uppträder i helgen) menade att våldet bara kan minska om föräldrar har tid att vara förebilder. Musik och poesi i all ära, men alla måste hjälpa till.

Efter fyra kom Tyck tillpanelen och diskuterade veckans händelser. Det kom att handla om den totalmisslyckade kvalmatchen i veckan, näthatet som aktualiserades i veckan med självmordet i Södertälje - och naturligtvis; gruvdramat i Chile. -Jag tror att det blev en så stor mediagrej för att det fanns hopp, sa Sirje.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista