GrannYran Gävle

I söndags var jag uppe i Gävle med jobbet. 91 miljoner kronor delade vi på vår stora dragning. Staden fick 42 vinnare, varav 18 miljonärer. Mycket folk samlades på Stortorget för att fira tillsammans med vänner och familj. Brolle underhöll publiken.

Synd att det är lite för tidigt för Gävlebocken att komma upp men jag hade jätte gärnat se den innan den försvinner igen. Förstår ni vilken sport det har blivit kring bocken? Så mycket övervakning varje år och ny teknik för att den ska byggas utan att brännas ner. 2009 brändes bocken den 23 december klockan 03.10. Bocken brändes ner samtidigt som kommunens webbplats utsattes för en överbelastningsattack, vilket resulterade i att webbkamerorna blev väldigt tröga och att bilden stannade. Bilderna återvände när bocken var bränd och polis med brankåd redan var på plats.

Men nog om bocken. Annars var vädret i söndags fantastiskt, vindstilla och sol. Massor av folk! Glada människor! Mycket gratis korv och dricka.

På bilden nedan kan ni två av våra underbara programledare. Kim Kärnfalk och i bakgrunden ser ni Magdalena Graaf.

/Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista