Tropical och Seinabo Sey & Zhala

I Metropol Ute den här fredagen fick vi besök av sångerskorna Zhala och Seinabo Sey som är ett par av artisterna på Rättviseförmedlingens jättefest på Strand.

Idén med Rättviseförmedlingen bygger på att det alltid är en viss sorts personer som får vissa jobb eller får uttala sig i media, oftast är det vita män. Men Rättviseförmedlingen har tusentals medlemmar som snabbt kan hitta alternativa personer. Bakom hela grejen är Lina Thomsgård, som också är en klubbfigur som DJ i Chapel Hill Crew!

Vi snackade även med Tropical-bass-dj-duon Mash-Up Internationa från Uppsala och kollade bland annat vad Tropical Bass egentligen är för någonting?

Såklart så spelade vi även på ett par Talib Kweli-låtar då han är i stan, Tony Zoulias bjöd på Veckans DJ Pick, och inte minst så gav vi koll på vad som händer i kungliga huvudstaden!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista