Barnvagnsdjungel

Kombi, duo, mjuklift, hårdlift? Vad ska man ha? Vad är fördelarna och nackdelarna? Många pratar om att får man en vinterbarn så ska man ha en duovagn. Får man sommarbarn ska man satsa på kombivagn eller sittvagn med lift. Eftersom på vintern behövs det mer plats för yttekläder och åkpåsar och en liggvagnsdel är rymligare än en lift. Det här är som att välja bil. En fråga som kanske handlar om tycke och smak. Vad har vi för krav som föräldrar? Hur ska vi använda vagnen? Får den plats överallt? Hur stor kommer den bli? Vad kommer den väga? Jag tyckte att det ska vara lätt att fälla ihop. Det ska finnas utrymme för matkasse. Den ska kunna köras på grusvägar och snö. Då satsar man på stora hjul? Eller så köper man extra hjul som man byter ut efter årstid?

Både jag och Yohanna var riktig snabba på att gå när vi var små och kunde inte sitta stilla. Då kanske det är bra med en sittvagn med lift? Det kommer nog inte dröja länge när Laura/Leonardo kommer gärna vilja sitta upp. Vi var inne på Barnbutiken och fastnade för en Bugaboo. Alla som har haft en Bugaboo är jätte nöjda. Lätt att hantera tydligen när man ska på bussen eller tåg. Smidig att köra i alla väder, rymms i vilken bild eller hiss som helst. Ligg och sittdelen går att vända åt båda håll, liksom hjulen. Bugaboo har små hjul fram, så i mycket oländig terräng är det bara flytta över handtaget. Jag vill inte känna efter sen att vagnen blir klumpig och då blir man tvungen att köpa en ny vagn. Är det bättre att satsa pengarna på en vagn som barnet kan han upp till 4-5 år direkt?

Dessutom gör man en god gärning när man handlar en Bugaboo lämnar man ett bidrag på 1% av intäkterna avseende alla deras produkter till The Global Fund för att eliminera AIDS i Affrika.

Ska vi satsa 10 250:- på en Bugaboo eller ska man satsa på annat? Eller ska jag åka till utlandet och köpa? Kom igen Metropoliläsare där ute, GE MIG TIPS OCH RÅD!

Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".