Los 33

Nu har det gått ett tag sedan de chilenska gruvarbetarna kom upp och blev "kändisar". Mycket som har hänt i deras liv sedan dess. Intervjuer dit och dit, resor dit och dit och kändiskapen bara växer och växer kring deras liv. Jobberbjudande är det inget brist på och pengarna räcker för att överleva i några år till illafall. Men nog om det och deras "känskisskap".

Jag har fastnat för det med siffran 33. Jag kan inte släppa det. Allt vad nästan kopplad med siffran 33 eller 3 åtminstone. Det tog exakt 33 dagar att borra räddningshållet. Den 10/10/10 var hålet klart och om man summerar 10+10+10=30 och där vi en 3 inblandad. Den 13/10 var räddningsarbetet strax innan 03:00 chilensk tid och där har vi 3 inblandad igen. Om vi räknar ihop datumen då räddningsarbetet blev avklarat blir det 33 (10+10+13). Kommer ni ihåg lappen med meddelande på spanska som gruvarbetarna skickade upp för att bekräfta att alla levde? På den lappen stod det: "Estamos Bien En El Refugio los 33". Det meddelande innehåller exakt 33 tecken med mellanrummen inräknade. Borren som blev deras räddning heter T-130 och där har vi en 3 igen. Som sagt jag kan inte släppa taget om siffran 33.

I många religioner ser man siffran 3 som lite magisk. Upprepningar av 3 är stort i viktiga händelsemoment. Enligt tarot så representerar treorna gudarnas tal. Siffran 33 är en stark siffra. Man säger att människor som kopplas till siffran 33 är gjorde till att bli starka ledare i livet.

Siffran 33 gör mig galen och jag kan inte sluta tänka på den. Jag googla, läser, söker, vill ha mer information. Ni som läser min blogg, vad vet ni om siffran 33?

Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".