Jag är hård som en elefant!

Vad som än händer, stå kvar! Fortsätt mot målet, du kan! Senaste dagarna har jag märk att mycket folk runt omkring mår inte bra samtidigt som många vill mig ont. Vilket är tråkigt men kan inte alltid tycka om alla. Men jag har tydliga mål i livet och som person. Jag stannar inte, oavsett om jag halkar, om jag bli omskakad, om någon stoppar mig i livets väg så fortsätter jag framåt ändå.

Många gånger förr när jag var en svagare person kände oftast att jag ville bara lägga undan allt och försvinna. Jag har blivit sviken, "mina fötter har fått gå i lera". Folk har försökt göra mitt liv surt. Jag har blivit besviken många gånger av många. Ryggar har jag fått mot mig. Men en sak har jag lärt mig i livet att det här är som en maraton. Jag måste fortsätta köra framåt och fortsätta vinna. Seger efter seger men ibland har man förluster men jag satsar stort och det är vinsten alltid. Att det finns hinder på vägen kommer alltid finnas där men tävlingen fortsätter. Man får vara fokuserad och se framåt mot målet så lyckas man. Får du stenar på dig på vägen så ska man fortsätta enkelt och ödmjuk. Så fort du tappar fokusen på målet så kommer du höra andra som springer om dig i livet. Det kan dels vara goda medtävlande men även sådant som är dåligt för dig. Man märker inte till en början vilka som är de goda och de onda. Man måste lära känna sina medtävlande kamrater men se till att alltid ha fokus på målet. Man måste även vara modig för ibland är inte alla tävlingar under dagljus. Ibland får man en tävling som är under mörker och vägen kan vara komplicerat. Men tveka inte att fortsätta ändå. Så länge du har rätt fokus med fasta steg så hamnar man rätt i mål.

Om du blir trött eller börjar halta, fortsätt framåt. Det kanske tar längre tid men du kommer komma fram i mål. När du kan inte springa, så kan du gå. När du inte kan gå använd dig av kryckor eller vad som helst men ge inte upp! Har du ett mål så se till att nå den. Ge inte upp, för om någon har gett dig ett liv så finns det en mening med det.

Det här är mitt tips till dig min vän! Ta vara på den och som sagt ge inte upp!

Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".