Nina Glitter Show

Under hösten hade truppen bakom projektet Wag the City Botkyrka repeterat stenhårt inför premiären av musikalen Nina Glitter Show som gick av stapeln i Hangaren i Subtopia den 16 november. 50 ungdomar från sex Botkyrkaskolor som aldrig tidigare arbetat med musik och teater, tillsammans med fem pedagoger lärde sig scenteknikens alla konster, skrev egna melodier och texter och bidrog till musikalens övergripande handlingsark.

Handlingen: Nina Glitter har sett ALLT som programledare för ett tv-program - en man som är övertygad att han är en häst, en kvinna som svalt sin tunga… Nämn det och hon har sett det. Efter 27 säsonger kan hennes publik fortfarande inte få nog. Men Nina längtar efter att få rapportera om något annat, något långt bortom den parad av missfoster som passerar igenom hennes tv-studio. Nina beger sig tillsammans med en av sina gäster ut till en skola i ett försök att finna vad som är "normalt" idag. Finns det överhuvudtaget någon normalitet? Eller är det så att vi alla är en aning abnorma?

Jag lämnade föreställningen och även publiken starkt imponerad av ungdomarnas insats - mycket bra gjort!

Juan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".