1 av 9
Nabila
2 av 9
Öris
3 av 9
4 av 9
Tjorven, Öris vovve, under mixerbordet.
5 av 9
6 av 9
7 av 9
8 av 9
9 av 9

Fråga 2: Vad handlar välgörenhet om egentligen?

Denna vecka är det dags för fråga 2. "Vad handlar välgörenhet om egentligen?" Det har ju gått en våg av välgörenhets genom Sverige där fler än någonsin ger till andra. Vi funderar på vad det kan bero på? Och varför ger man överhuvudtaget? Kan välgörenhet vara en helt egoistisk handling? ja, att man faktiskt ger för mest för sin det egen skull? och vad är det för känsla man eftersträvar isåfall?

Vad är det för fel på välgörenhetsmaskineriet enligt oss och varför är välgörenhetsorganisationer inte mer öppna med deras kostnader till löner och lokaler, och är det kanske till och med så att bra välgörenhet bör utföras anonymt? Vi funderade också på skillnaden mellan bra och dålig välgörenhet och hur det kommer sig att vi ibland känner oss immuna mot välgörenhetsreklamen med fattiga gråtande barn? Stora frågor som kräver långa svar alltså...

Öris och Nabila filosoferar med Ametist om det här. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista